Piškotki

V skladu z veljavno zakonodajo vas obveščamo, da na tej spletni strani za izvedbo določenih funkcionalnosti vmesnika, kot je prijava uporabnika v sistem ali dodajanje izdelka v košarico, uporabljamo piškotke, brez katerih storitev ne bi bila možna. Ne glede na to se samo z brskanjem ne bo ustvaril noben piškotek, razen če jih izrecno sprejmete spodaj ali v kontekstu spletne strani.

Kaj sploh so piškotki? Na kratko povedano, gre za mehanizem hranjenja majhnih kosov informacij v vašem brskalniku, s čimer si lahko zapomnimo vaš izbrani jezik, omogočimo prijavo v sistem in dodajanje izdelkov v košarico. Več o piškotkih si preberite na piskotki.net.

Sejni in nastavitveni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.

  • ''session'' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše z odjavo iz sistema ali potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah.
  • ''cc'' - piškotek, ki si za 3 leta zapomne spodnje nastavitve (če jih nastavite)
  • ''language'' - hrani vašo izbiro jezika, če ga spremenite s privzetega
  • ''currency'' - hrani vašo izbiro valute, če jo spremenite s privzete


Google Analytics

Piškotek za analizo obiska spletnega mesta. Brez tega piškotka smo prikrajšani za pomemben del statistike obiska. Piškotek, imenovan '_ga', poteče v 2 letih.


Google+

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


Facebook

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.